Acnétherapie

Acné is een aandoening van de talgklieren die vaak voorkomt bij jongeren. Maar ook op latere leeftijd kan acné nog voorkomen. Er zijn diverse factoren die acné kunnen veroorzaken, zoals een verhoogde talgproductie en hormonale veranderingen. Acné komt meestal in het gezicht voor, maar kan ook op de nek, rug en borst voorkomen. Veel mensen ervaren acné als zeer hinderlijk en cosmetisch storend in hun dagelijks leven. Acné kan bovendien blijvende littekens achterlaten. Gelukkig zijn er diverse behandelingen van acné mogelijk waardoor ook littekenvorming kan worden voorkomen.

Behandeling

Bij een acnébehandeling wordt de huid gereinigd, mee-eters verwijderd en puistjes en witte bultjes aangeprikt en verwijderd. Een behandeling kan onder meer bestaan uit: dieptereiniging van de huid, bijvoorbeeld door een peeling. Hierbij worden de dode, losse huidcellen verwijderd, zodat ze de porie niet meer blokkeren. De behandeling heeft als doel de ontsteking te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Acnélittekens kunnen verder alleen worden behandeld als we te maken hebben met een niet-actieve acné. De littekens worden dan behandeld met onze gefractioneerde laser.