Rimpelbehandeling

Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. Dit zijn vooral de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen en (in mindere mate) de kraaienpootjes aan weerszijde van de ogen.

Injecties met Botox

Doelgerichte injecties met Botox blokkeren de prikkeloverdracht van zenuw naar spieren in het gelaat, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. De huid blijft glad en de rimpel is niet zichtbaar, doordat de spiertjes niet samentrekken. Botox is vooral geschikt voor het voorhoofd en bij de ogen. Het effect van botox is na 10 dagen zichtbaar en houdt gedurende 3 tot 7 maanden aan. Na enkele vervolgbehandelingen houdt het effect van Botox langer aan.

Botox, voor en na de behandeling

Rimpels_voor_-_website  Rimpels_na_-_website

Hyaluronzuurfillers

Diepere rimpels kunnen worden weggewerkt door ze ‘op te vullen’. Dit gebeurt met fillers. Het resultaat van een filler behandeling is snel zichtbaar. De gel wordt met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd om rimpels op te vullen of om lippen voller te maken. Het effect van een filler is ongeveer 10 tot 12 maanden zichtbaar.
Zowel botox als fillers worden geïnjecteerd.

Fillers, voor en na de behandeling

Rimpels fillers voor na

fractionele CO2 laser

Door middel van een geconcentreerde bundel infrarood licht kunnen watermoleculen in de huid extreem worden opgewarmd, waardoor cellen acuut verdampen/verbranden. Bij Fractional Laser wordt heel gericht een raster van minuscule gaatjes in de huid te gebrand. De laserstraal zelf is niet te zien, maar doormiddel van een richtlaser (rood laserlicht), kan toch zeer nauwkeurig behandeld worden.
Er worden soms wel 200-300 lasershotjes per vierkante centimeter gegeven. Ieder lasershotje is ongeveer 0,1 mm in doorsnee en kan tot maar liefst 1 mm diep tot ver in de lederhuid doordringen. De daaropvolgende collageenaanmaak zorgt voor een skin-rejuvenation.

PDO-draadlift

PDO-draadlift is een vrij nieuwe behandeling met oplosbare hechtdraden waarmee een lift en verstrakking van de huid wordt gerealiseerd. Toepasbaar voor zowel het gezicht als het decolleté.
Tijdens de behandeling wordt met behulp van een dunne injectienaald de draad onder de huid aangebracht. Na het plaatsen van de draad wordt de naald verwijderd, zodat alleen de draad achterblijft in de huid. PDO-draden stimuleren de huid tot het aanmaken van collageen en hebben een liftend effect. De draden lossen volledig op.
De resultaten van een draadlift zijn volledig zichtbaar na 3 à 4 maanden en kunnen 12 à 24 maanden aanhouden, afhankelijk van o.a. de soort en de hoeveelheid draad die is gebruikt, uw leeftijd en huidconditie.